ART LÉGHAJÓ ÉS BALLON KFT.

Hőléghajó


Üzemünk újan alakult, de a hőléghajó-építésben már 14 éves tapasztalattal rendelkezünk. Első, hatszemélyes, két motoros léghajónk 1996-ban készült el, ami magyar lajstromjellel repült. A léghajó terveit, gondoláját a Jakab léghajók nevű vállalkozás készítette, a ballonanyag varrását pedig a Notheisz és Sós ballon Kft. végezte, a tervező közreműködésével. Nagy megtiszteltetés volt a részünkre, hogy a GEFA-FLUG igazgatója, Karl-Ludvig Busemeier is repült a léghajónkkal és elismerését fejezte ki. Meglepődve jegyezte meg, hogy az első találkozásunk óta, a tervezéstől, a kivitelezésig, milyen rövid idő telt el. Ma már a computergrafika lehetővé teszi, hogy terveinket valósághűen jelenítsük meg, így a már elért minőséget és biztonságot, tovább tudjuk fejleszteni. Felhasznált anyagaink minősége megegyezik az eddig ismert legmodernebb meleg levegős léghajók anyagaival. A nagyobb biztonság érdekében pedig továbbra is két motorral készítjük járműveinket.

Az ART Léghajó és Ballon Kft. egy új feljesztésű, 8 személyes, meleg levegős léghajót kínál vásárlói számára.


Új, 8 személyes léghajónk látványterve, háttérben a leköszönő 6 személyessel

 

Az új, 8 személyes gondola


Felhasználási terület

Léghajónk elsősorban sétarepülésre és reklámfelület biztosítására, légifelvételek készítésére, de erdőkárok, árvízvédelem felméréseihez, archeológiai kutatásokhoz használható. Rendkívül nagy, oldalanként mintegy 310 m2 egyedi igények szerint kialakítható reklámfelületet biztosít termékünk, látványképe pedig 720 m2.


Léghajónk adatai:

Hossz:

53,6 m

Átmérő:

16,2 m

Ballon térfogata:

6400 m3

Maximális emelő képesség:

1650 kg

Reklámfelület mérete:

310 m2 függeszthető reklámfelület oldalanként

720 m2 teljes reklámfelület

Motorok:

2x26 LE Rotax vagy 2x40 LE Simonini

Égők:

2 pár KÖGÁZ 3-as égő

Ballon anyaga:

Carrington HyperLast

Szállítható személyek száma:

1 fő pilóta + 7 fő utas (öszesen 8 fő)

Repülési idő egy felszállással:

Max. 6 óra


 

Termékünk előnyei:

A gondola kerék távolságai, a két propellervédő gyűrűje, olyan stabilitást eredményez, hogy soha nem kell emberi erővel megtartani. A hideg levegő feltöltését a saját motorja végzi, így a vezérsíkok is egy időben merevednek fel. Ez nem csak a felépítési időt rövidíti le, az eddig létező léghajókkal szemben, de a szárny részek merevsége, vízszintesen tartja a léghajó testet, és a gondola ez által mindig stabilan áll a négy kerekén. Ha technikai hiba miatt leállna az egyik motor, a másikkal még biztonságosan befejezhető a repülés. Ez egy víz feletti, hegyes, erdős, vagy nagyváros feletti repülésnél fontos. A belső kötélszerkezet kettő helyett, négy sorban helyezkedik el a mennyezeten, így a varrásokon a terhelés a felére csökken. A m3-enkénti terhelésszámításnál törekszünk a súly csökkentésére a szokványosnál,így kevesebb hő szükséges az emelkedéshez, ami nem csak a biztonságot növeli, de a ballon anyag élettartamát is jóval meghosszabbítja.

Miért nyolcszemélyes léghajó?
Szeretnénk minél több emberrel megosztani az élményt. Gazdaságosabbá válik az üzemeltetés. Az ülések számának növelésével, a technikai egységek nem változtak, ezért a gyártási költség sem sokkal növekedett a hatszemélyeshez képest, ezért áraink előnyösek maradtak.


Miért épp meleg levegős léghajó?

A héliumos léghajókhoz képest számos előnnyel rendelkezik:

Meleg levegős léghajó

Héliumos léghajó

Kedvező ár

Nagyságrendekkel magasabb ár

Kis szállítási és tárolási méret, utánfutóban tárolható

Hangár szükséges a tárolásához, teherautót igényel a rögzítő oszlop felépítéséhez

Alacsony karbantartási költségek, szinte mindig rendelkezésre áll

Magas karbantartási költségek, évente 1 hónap kiesés a fő karbantartás céljából.

Nem szükséges nagy számú személyzet
Elérhető, tapasztalt pilóták

Drágábban kiképzett pilóta, segédpilóta, nagyobb számú személyzet szükséges

Viszonylag gyors gyártás

Hosszú gyártási idő


Korábbi léghajónk képekbenLéghajó modelljeink hasznos segítőtársaink a prototipusok kifejlesztésénél, motor nélküli hideg levegős változataik pedig dekorációként szolgálnak.

Ha termékünk felkeltette az Ön érdeklődését, várjuk jelentkezését!